Geo-informatie

Geo-informatie omvat het gebruik van geografische informatiesystemen (GIS) en andere geospatiale technologieën om problemen in kaart te brengen, kansen te identificeren en strategische beslissingen te ondersteunen. 

Stedelijke en regionale planning

Bij het ontwikkelen van nieuwe gebieden of infrastructuur wordt geo-informatie ingezet om te bepalen welke locaties het meest geschikt zijn, rekening houdend met factoren zoals toegankelijkheid, bevolkingsdichtheid, milieu-impact en bestaande infrastructuur.

 

 

Data-analyse

Door gegevens over waterlopen, bodemtypes, vegetatie en andere omgevingsfactoren te analyseren, kan geo-informatie helpen bij (milieu) vriendelijke beslissingen, zoals het kiezen van geschikte locaties voor natuurbehoud of duurzame energieopwekking.

 

 

Risicomanagement

Bij het beoordelen van risico’s, zoals overstromingen, aardverschuivingen of andere (natuur)rampen, kan geo-informatie helpen bij het identificeren van kwetsbare gebieden en het plannen van preventieve maatregelen.

 

 

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.